Kruzer putovanja Bar-Bari

Bez autora
Mar 16 2011

Za predstojeću turističku sezonu pomorska kompanija „Barska plovidba", u saradnji sa turističkom agencijom „Rturs", organizovaće kruzer putovanja od Bara do Barija. Na ova putovanja turisti iz Rusije i drugih zemalja nekadašnjeg Sovjetskog Saveza u Italiju će, na jedan dan, moći da idu bez vize. Ovakve ture uspješno su organizovane i prošlog ljeta, čime je poboljšana sadržajnost ponude u Crnoj Gori, pogotovo za turiste iz Rusije, koji su naročito zainteresovani za obilazak crkve sv. Nikole u Bariju. Sa „Rtursom" je ugovoreno 13 specijalnih putovanja. Tri putovanja biće organizovana u junu, po četiri u julu i avgustu i dva u septembru. Trenutno, putnički brod „Sveti Stefan 2", zbog smanjenog obima posla, na liniji Bar - Bari saobraća dva puta neđeljno. Iz Bara kreće neđeljom i četvrtkom, u 22 sata, a povratak iz Barija je utorkom i petkom, u isto vrijeme.

Kruzer putovanja Bar-BariZa predstojeću turističku sezonu pomorska kompanija „Barska plovidba", u saradnji sa turističkom agencijom „Rturs", organizovaće kruzer putovanja od Bara do Barija, pišu Novosti.

Na ova putovanja turisti iz Rusije i drugih zemalja nekadašnjeg Sovjetskog Saveza u Italiju će, na jedan dan, moći da idu bez vize. Ovakve ture uspješno su organizovane i prošlog ljeta, čime je poboljšana sadržajnost ponude u Crnoj Gori, pogotovo za turiste iz Rusije, koji su naročito zainteresovani za obilazak crkve sv. Nikole u Bariju.

Sa „Rtursom" smo ugovorili 13 specijalnih putovanja - kazao je direktor putničke agencije „Barske plovidbe" Rade Radoman.

Prema njegovim riječima, tri putovanja biće organizovana u junu, po četiri u julu i avgustu i dva u septembru.

Trenutno, putnički brod „Sveti Stefan 2", zbog smanjenog obima posla, na liniji Bar - Bari saobraća dva puta neđeljno. Iz Bara kreće neđeljom i četvrtkom, u 22 sata, a povratak iz Barija je utorkom i petkom, u isto vrijeme.

Prema najavama iz „Barske plovidbe", od 1. jula brodovi za Bari ići će pet puta neđeljno, a tokom avgusta šest puta. Od 1. jula do 10. septembra biće uspostavljena i putnička linija Bar - Ankona - Bar, na kojoj će brod saobraćati dva puta neđeljno.

Brodovi „Barske plovidbe" su u prošloj godini imali umanjen broj putovanja, što je rezultiralo smanjenjem broja prevezenih putnika za sedam odsto, automobila za 14 odsto i kamiona za šest odsto u odnosu na 2009. godinu. Tokom 2010. godine prevezeno je 68.856 putnika, 15.386 automobila i 3.226 kamiona i trejlera.

Umanjen broj putovanja i pad prometa posljedica su neophodnih remonta i zaustavljanja plovidbe tokom oktobra prošle godine - obrazlažu u „Barskoj plovidbi".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik